Beheer & Onderhoud spoor

Een kleine of grote beurt voor het spoor. Periodiek onderhoud aan wissels, lassen, spoorstaven en dwarsliggers voorkomt uitval, onnodig oponthoud en onveilige situaties op het spoor.
diensten_meettrein

Van herstel naar preventie

Evolutie op het spoor. Vroeger deden we vooral aan storingsherstel, tegenwoordig ligt de focus meer op storingspreventie. We werken vandaag aan de beschikbaarheid van morgen. Dat doen we bij VolkerRail volgens de Plan Do Check Act-methode. Een gesloten 'route' langs inspectie, het besluit om wel of niet te repareren, uitvoering en bijsturing van het onderhoud. Periodieke inspecties en metingen resulteren in een optimaal onderhoudsschema.

Wisselwerking

Een melding op een computer of smartphone. Onderhoud aan 'spoorelementen' plannen we niet alleen meer aan de hand van onze visuele inspecties. Steeds vaker vertrouwen we ook op gegevens van elektronische monitoring. Bijvoorbeeld elementen die het stroomverbruik van wissels meten. Een hoger verbruik kan erop duiden dat een wissel minder soepel loopt en onderhoud nodig heeft.

Snel herstel

Een defect. Ondanks goed onderhoud is het nooit helemaal te voorkomen. Daar komt de storingsorganisatie van VolkerRail in beeld: jarenlange ervaring, lokale aanwezigheid, specifieke objectkennis, korte aanrijd- en hersteltijden en een goede prioriteitstelling. We zorgen snel en veilig weer voor optimale beschikbaarheid van het spoor.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.