Speciale Projecten

VolkerRail is vooral bekend als spooraannemer voor onderhoud aan het spoor en nieuw spoor.
Toch doet VolkerRail veel meer.

Galecopperbrug
Luchtfoto: Snowwhite (in opdracht van RWS)

Innovatie

Speciale Projecten, een van de business units binnen VolkerRail, werkt dagelijks aan spoorinnovaties (wisselverwarming), terminals, industriële omgevingen, verkeersbruggen, glasvezelnetwerken en besturing en monitoring op afstand. Daarnaast hebben wij op het gebied van (leef)milieu voor railinfra tuned geluiddempers, duurzame geluidschermen, wildpassages en wildafrasteringen ontwikkeld. Onze bijdrage aan faunabeheer gaat van advies tot het leveren van complete oplossingen.

Industriële logistiek

VolkerRail Speciale Projecten werkt samen met partners door heel Nederland aan de bouw en aanleg van industriële logistiek. Of het nu glasvezel, railbanen, besturingsnetwerken, monitoring- of bewakingssystemen zijn, onze specialisten zijn van al deze markten thuis.
Ook reparaties en renovaties van (stalen) kunstwerken, inclusief de besturingssystemen van beweegbare delen, zijn specialismen binnen VolkerRail. Net als monitoring en inspecties van componenten of hele complexen, om gericht levensduurverlengend onderhoud uit te voeren.

 

VolkerRail Speciale Projecten is voortdurend in beweging. Wij blijven nieuwsgierig en pikken signalen op als basis voor nieuwe ideeën en initiatie voor innovaties. Wij betreden ongebaande paden en brengen innovaties succesvol tot wasdom.

Veiligheid

VolkerRail zorgt voor een veilige werkomgeving. Wij instrueren en zien toe op het juiste gebruik van de beschikbare middelen en de juiste uitvoeren van het proces. Waar nodig passen wij extra maatregelen toe en voorzien in extra middelen.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.