03.08.17

Update werkzaamheden Tiel-Elst: Grootse spoorvernieuwing met mens en machine.

Tussen Tiel en Elst wordt het spoor vernieuwd. In opdracht van ProRail vernieuwt VolkerRail ruim 8 kilometer spoor. Daarnaast worden over een lengte van 30 kilometer overwegen en wissels vervangen. De werkzaamheden duren tot 5 augustus, tot die tijd worden er voor reizigers bussen ingezet.

Megamachine

Voor het vervangen van het spoor wordt de ombouwtrein ingezet. Deze enorme machine is 25 wagons lang en vervangt 125 meter spoor per uur. Bovendien verwijdert de ombouwtrein 15.000 oude bielzen en plaatst hier nieuwe betonnen dwarsligger voor in de plaats. Ook worden twaalf overwegen vernieuwd.

Non-stop werk

De werkzaamheden gaan continu door. Op de piekmomenten zijn er 150 mensen tegelijkertijd aan het werk. Omroep Gelderland bracht onlangs een bezoek aan de werklocatie en maakte hier onderstaande video van.

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.