17.07.17

Utrecht Centraal na 9 dagen succesvol in dienst!

Met het vernieuwen van de sporen 1 tot en met 4 (de zogenoemde buurtsporen) heeft het projectteam van U-centRaal maandagochtend 17 juli om 4.50 uur de grote ombouw van Utrecht Centraal succesvol afgerond en zijn we trots op het resultaat!

Er werd 9 dagen lang dag en nacht doorgewerkt om 23 wissels en 500 meter spoor te vernieuwen om de hinder voor reizigers zo veel mogelijk te beperken. Zaterdag 8 juli om 01.21 uur trapten we de laatste 9 daagse indienststellingstap van het Project van de Eeuw af. Maanden aan voorbereiding hebben geresulteerd in een solide uitvoeringplanning, organisatie en uitvoering van het plan. Geheel conform planning is het werk gerealiseerd. Dit ondanks de grote tegenstellingen in het weer. Niet gehinderd door tropische temperaturen en vele hoosbuien werkte iedereen onverstoord door.

Bij deze laatste fasering zijn de sporen, wissels, bovenleiding, beveiliging en kabels & leidingen op de buurtsporen integraal vernieuwd en is wissel 1107 A/B op de vrije baan naar Blauwkapel gesaneerd. Het baanvak Utrecht-Blauwkapel is seintechnisch omgebouwd. Na dit weekend is het oude en voor velen vertrouwde RH10 geschiedenis want dit is compleet buitengebruik genomen en gereed om gesloopt te worden.

VolkerRail en BAM Rail, samen de combinatie U-centRaal, hebben laten zien deze uitdagende klus in het spoorhart van Nederland beheerst en op tijd tot een goed einde te brengen.

 

Een fantastische prestatie!  

U-centRaal

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.