Onderhoud en beheer Betuweroute

Vanaf oktober 2013  is VolkerRail verantwoordelijk voor het onderhoud en het beheer van de Betuweroute, de goederenspoorlijn tussen de Rotterdamse haven en de Duitse grens bij Zevenaar. Opdrachtgever ProRail exploiteert de Betuweroute. Voor tenminste de komende vijf jaar verzorgt VolkerRail het onderhoud aan de railinfra, de intentie is om dit uit te breiden naar tientallen jaren. VolkerRail heeft een dependance in Rotterdam  en een locatie in Valburg en Botlek van waaruit gewerkt wordt aan de Betuweroute.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
Projectcategorieën

Onderhoud

VolkerRail vervult de rol van service provider en heeft daarmee de verantwoordelijkheid voor het plannen, uitvoeren en continu verbeteren van een belangrijk deel van het onderhoud op de Betuweroute. Wij ontzorgen onze opdrachtgever ProRail niet alleen op onderhoud maar ook projecten. Zo onderhouden we onder andere de hoofdbaan, emplacementen en kunstwerken. We zorgen voor meer beschikbaarheid door minder buitendienststellingen en reductie van het aantal storingen. Doelstelling is in gezamenlijkheid de prestatie en dienstverlening van de Betuweroute verbeteren, zodat dit nog beter is afgestemd op de wensen van de gebruikers en het treinverkeer er nagenoeg geen hinder van ondervindt. Tegelijkertijd zorgen we voor een veilige werkplek voor de baanwerkers.

Feiten Betuweroute

  • Totale lengte van 174 kilometer
  • De route doorkruist twee provincies, 28 gemeenten en zeven waterschappen
  • Meer dan 750 wissels
  • Meer dan dertien spanningssluizen
  • Meer dan 190 faunapassages
  • Vijf tunnels, met een totale lengte van 18 kilometer
  • Meer dan 205 bruggen en viaducten, met een totale lengte van 25 kilometer
  • Meer dan 160 kilometer aan geluidsschermen
  • Het is een van de eerste spoorlijnen in Nederland met een voltage van 25kV wisselstroom. Met 25 kV is meer trekkracht beschikbaar waardoor er met minder locomotieven zwaardere treinen gereden kunnen worden. Een gemiddelde goederentrein vervoert 1.400 ton lading.

Gerelateerde items:

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.