Veilig werken

Veilig werken doen we samen. Iedereen die voor VolkerRail werkt, is zich bewust van de risico's en gevaren van ons vak. Zowel voor onze eigen medewerkers als ook die van onderaannemers en leveranciers. Iedereen zorgt voor de juiste veiligheidsmaatregelen en -papieren. Dat verwachten we niet alleen, dat eisen en controleren we ook. We werken veilig of we werken niet!

megafoon

Vanzelfsprekend veilig

Veiligheid is onderdeel van ons werk. Een vanzelfsprekendheid. Wie voor VolkerRail aan het werk gaat krijgt projectspecifieke veiligheidsinstructies en staat onder toezicht van speciaal opgeleide werkplekbeveiligers. Daarnaast beschikken wij bij storingen als enige in de branche over iemand die ons op basis van up-to-date kaarten dag en nacht, zeven dagen per week inzicht en instructie geeft in de huidige situatie en beste werkwijze. Wel zo veilig!

Bewust veilig

Dat veiligheid meer is dan instructies en maatregelen op papier, blijkt uit al onze veiligheidsinitiatieven: van periodieke werkevaluaties tot de introductie van nieuwe helmen met betere verlichting. En van actieve opvolging van incidenten tot externe, onafhankelijke veiligheidsinspecties. Al onze veiligheidsmaatregelen hebben er mede toe geleid dat VolkerRail als eerste spooraannemer in Nederland beloond is met score 4 op de Veiligheidsladder.

 

News Alerts

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.