icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq
Nieuws · 18 februari 2014

Glijbaan gebouwd op Schiphol

VolkerInfra, het samenwerkingsverband tussen KWS en VolkerRail, heeft voor Schiphol een glijbaan ontworpen en gebouwd. In dit geval niet voor de speeltuin, maar voor afwijkende bagagestukken die niet via de reguliere transportbanden kunnen worden afgehandeld. Het is letterlijk een glijbaan die aan de zijkant van de passagiersbrug is bevestigd en op het platform uitkomt.

Glijbaan Schiphol
Door een toename van die afwijkende bagagestukken, zoals grote kinderbuggy's, ontstond de behoefte om deze met een glijbaan op het platform te krijgen. Met de eisen in de hand is een ontwerp gemaakt en een verstelbaar testexemplaar gebouwd. Met proefbagage is vervolgens getest, samen met Schiphol, en is een definitief ontwerp opgesteld. Het testen was nodig omdat de bagage natuurlijk niet uit de glijbaan op het platform mag vallen en ook onbeschadigd beneden moet aankomen. Inmiddels zijn al 22 gates voorzien van deze constructie en tot en met mei dit jaar zullen er nog 30 verschijnen.