icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq
Nieuws · 25 maart 2014

VolkerInfra bouwt nieuw platform op Schiphol

Op Schiphol is VolkerInfra, het samenwerkingsverband tussen VolkerRail, Van Hattum en Blankevoort, KWS en Vialis, begonnen met de voorbereidende grondwerkzaamheden voor de bouw van het nieuwe platform Noord-West. Platform Noord-West omvat een vijftal opstelplaatsen, later nog uit te breiden met extra voorzieningen.

Luchtfoto Schiphol Platform Noord-West

Voor het eerst werd door Schiphol ook de complete engineering en het ontwerp van het platform uitbesteed aan VolkerInfra. Dit is onderdeel van de afgesproken overdracht van taken naar de aannemer. Voorheen deed Schiphol dit grotendeels in eigen beheer. VolkerInfra heeft bij het ontwerp een business case opgesteld met daarin een aantal varianten waarvoor een LCC berekening is gemaakt. De LCC berekening bevat de kosten van het platform over de gehele levensduur. Schiphol heeft vervolgens gekozen voor de best passende optie. Volgens de planning moet het platofrm op 1 oktober dit jaar in gebruik genomen worden.

 

Op de foto ziet u onderin de snelweg A4 met de Schipholtunnel, links bovenin de snelweg A5 en in het kader de plek van het nieuwe platform.