icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 17 mei 2021

VolkerRail werkt aan uitbreiding opstelterrein Westhaven

VolkerRail werkt aan uitbreiding opstelterrein Westhaven

In opdracht van ProRail gaat VolkerRail aan de slag met de uitbreiding van opstelterrein Westhaven. De komende jaren gaat het aantal reizigers met de trein flink groeien. Om deze groei aan te kunnen, zorgt ProRail dat er meer treinen kunnen rijden op drukke trajecten. Wanneer deze treinen niet rijden, moeten ze worden geparkeerd. Dit gebeurt op een opstelterrein. Hier worden de treinen bijvoorbeeld ook schoongemaakt.

Om te zorgen dat er genoeg plek is voor deze extra treinen, wordt er ruimte gemaakt om 110 extra reizigerswagons te stallen. Deze uitbreiding is gepland op een onbebouwde strook grond naast het bestaande goederen-opstelterrein.

Wat gaan we doen?
VolkerRail realiseert de volledige bovenbouw van het opstelterrein. Op dit moment bevindt het project zich nog in de ontwerpfase. De uitvoeringsfase start naar verwachting in november van dit jaar. De indiensttreding van het nieuwe opstelterrein is gepland op 2023.