icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 23 maart 2021

VolkerWessels Infrastructuur geselecteerd voor renovatie Kooybrug en draaibrug Montfoort

Koninklijke VolkerWessels ondernemingen VolkerRail (VES), Vialis en Van Hattum en Blankevoort zijn door Rijkswaterstaat (RWS) geselecteerd voor de vierde fase van de renovatie van de Kooybrug bij Den Helder en de draaibrug over de Hollandse IJssel bij Montfoort. Na het goed afronden van deze fase, die enkele maanden kan duren, volgt de uitvoeringsfase. Het aanbieden van de beste prijs-kwaliteitsverhouding is de voornaamste reden van dit mooie resultaat.

“We zijn blij en trots dat we ons eerste DOEN project gescoord hebben. Een mooie manier van projecten aannemen en uitvoeren die in de toekomst nog vaker voor zal komen,” vertellen de deelnemers van de Kooymont stuurgroep.

Het toekomstbestendig maken van twee bruggen

Beide bruggen zijn onderdeel van project Kooymont van Rijkswaterstaat. Het betreft bruggen die veel geschiedenis hebben en die gebruikers altijd veilig naar de overkant hebben gebracht. De bruggen hebben echter onderhoud nodig. Door de constructies en installaties te vernieuwen zijn ze klaar voor de toekomst. Het project is verdeeld in verschillende onderdelen. Vanuit VES, onderdeel van VolkerRail, hebben de werkzaamheden betrekking op de werktuigbouwkundige activiteiten. Vialis heeft de focus op de elektrotechnische-, bedienings-, en besturingswerkzaamheden. De civiele werkzaamheden worden uitgevoerd door Van Hattum en Blankevoort.

Het DOEN-gedachtegoed

Het aanbestedingsproces is tot stand gekomen volgens het DOEN-gedachtegoed. Dit is een invulling van de marktvisie die Rijkswaterstaat, brancheorganisaties en marktpartijen samen hebben ontwikkeld. Het DOEN-gedachtegoed kent vijf pijlers: maximale klantwaarde, eerlijk geld voor eerlijk werk, optimale samenwerking, werken vanuit de bedoeling en leren en geleerde lessen delen.

VES (Volkerrail), Vialis en Van Hattum en Blankevoort hebben in de uitwerking van de aanvraag duidelijk beschreven op welke wijze invulling gegeven wordt aan het principe ‘maximale klantwaarde’ en ‘eerlijk geld voor eerlijk werk’.

Neem voor meer informatie een kijkje op de website van het project.

IMG_4057.jpg