HomeWat we doenBruggen & sluizen

Bruggen & sluizen

RWW (Rail Weg Water) is een afdeling van VolkerRail waar specialisten zorgdragen voor inspectie, reparatie en renovatie van (stalen) bruggen, sluizen en waterkeringen (ook wel ‘kunstwerken’ genaamd). En uiteraard voeren we, naast het onderhoud aan de kunstwerken zelf, ook spoorwerkzaamheden uit op deze kunstwerken. VolkerRail doet deze werkzaamheden zelfstandig als hoofdaannemer, als onderaannemer en binnen combinaties. 

 

Of het nu gaat om een spoedklus of meerjarig onderhoud, wij klaren de klus! 

Bruggen sluizen 1

Veiligheid voorop

Om goed te weten wat de klant wil, werken wij volgens de extended system engineerings methode. Zo kunnen we precies leveren wat de klant aan ons vraagt. Operational excellence betekent voor ons: in één keer goed! Binnen de afdeling Kunstwerken doen wij veel aan het voorkomen van fouten. Wij leren van wat we doen, zodat we constant beter worden. Daarnaast is onze werkomgeving vaak uitdagend. Wij zijn daarom voortdurend gefocust op veiligheid op en rondom onze werklocatie. Iedere dag zorgen we ervoor dat de omgeving niet beschadigd raakt en onze mensen gezond naar huis kunnen.

Bruggen sluizen 3

Kennis en innovatie

Onze kennis, kunde en productiecapaciteit is inzetbaar voor alle stalen kunstwerken. Wij voeren hoogwaardige werktuigbouwkundige werkzaamheden uit. Dit doen we waar nodig op een innovatieve manier, binnen aantoonbare en geborgde processen. Op het gebied van innovatie loopt VolkerRail voorop in de branche. Onze las/snijrobot borgt de reproduceerbaarheid van de kwaliteit en vermindert de fysieke belasting van onze medewerkers (minder bukken, knielen en minder hinder van lasrook).

De DAT, de tool waarmee Digitaal Aantonen & Traceren mogelijk is gemaakt, laat opdrachtgevers zien dat transparant werken verder gaat dan alleen woorden. Wanneer gewenst kunnen wij onze productieresultaten live delen met onze opdrachtgever.

Projecten

Alle projecten
+