icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bruggen & sluizen

Volker Engineering Structures (VES) is een afdeling van VolkerRail waar specialisten zorg dragen voor inspectie, reparatie en renovatie van (stalen) bruggen, sluizen en waterkeringen (ook wel ‘kunstwerken’ genoemd). En uiteraard voeren we, naast het onderhoud aan de kunstwerken zelf, ook spoorwerkzaamheden uit op deze kunstwerken. VolkerRail doet deze werkzaamheden zelfstandig als hoofdaannemer, als onderaannemer en binnen combinaties. Of het nu gaat om een spoedklus of meerjarig onderhoud, wij klaren de klus! 

Veiligheid voorop

Om goed te weten wat de klant wil, werken we volgens de extended system engineerings methode. Zo kunnen we precies leveren wat de klant van ons vraagt. Operational excellence betekent voor ons: in één keer goed! Binnen de afdeling kunstwerken doen we veel aan het voorkomen van fouten. We leren van wat we doen, zo worden we constant beter. Daarnaast is onze werkomgeving vaak uitdagend. We zijn daarom voortdurend gefocust op veiligheid op en rondom onze werklocatie. Elke dag zorgen we ervoor dat de omgeving intact blijft en dat onze mensen gezond en veilig naar huis kunnen.

Kennis en innovatie

Onze kennis, kunde en productiecapaciteit is inzetbaar voor alle stalen kunstwerken. Wij voeren hoogwaardige, werktuigbouwkundige werkzaamheden uit. Dit doen we waar nodig op een innovatieve manier, binnen aantoonbare en geborgde processen. Op het gebied van innovatie loopt VolkerRail voorop in de branche. Onze las/snijrobot borgt de reproduceerbaarheid van de kwaliteit en vermindert de fysieke belasting van onze medewerkers (minder bukken, knielen en minder hinder van lasrook).

De DAT, de tool waarmee Digitaal Aantonen & Traceren mogelijk is gemaakt, laat opdrachtgevers zien dat transparant werken verder gaat dan alleen woorden. Wanneer gewenst kunnen wij onze productieresultaten live delen met onze opdrachtgever.

Onze experts

Onderhoud- en renovatiewerkzaamheden uitvoeren aan bruggen en sluizen vereist specifieke kennis en expertise. Onze experts zijn hierin gespecialiseerd en weten exact welke oplossing het beste bij iedere opdracht past. Collega's Alexander en Johan namen ons mee op pad om te laten zien hoe het is om als monteur bij Volker Engineering Structures (VES) - bedrijfsonderdeel van VolkerRail - te werken.

Benieuwd naar wat onze bruggen- en sluizenexperts voor jou kunnen betekenen? Neem dan een kijkje op de website van Volker Engineering Structures (VES).