HomeWat we doenInnovaties

Innovaties

Voor alle markten die we bedienen geldt dat innovatie een belangrijke drijfveer is. We bouwen op diepgaande expertise en grote ervaring, maar zijn altijd op zoek naar vernieuwing. Beter, sneller, veiliger en duurzamer. Onze innovaties worden gestuurd vanuit uiteenlopende doelen. En we zijn trots op de resultaten.

 

Visual Innovatie

Krachtige bundeling van expertise

Innovatie is belangrijk voor VolkerRail. Wij zijn volop in beweging want we geloven: stilstand is achteruitgang. Verschillende teams hielden zich in het verleden los van elkaar bezig met innovatie in verschillende werkvelden: Informatie Management, Optimalisatie & Innovatie, Business Innovation Development en Data-analyse. Een heel aantal van de innovatieve ontwikkelingen hebben raakvlakken met elkaar. In veel gevallen is sprake van een grote ict-component. Daarom zijn nu de teams bij elkaar gebracht in een nieuwe afdeling: het Innomatielab. Hier worden alle innovatieve krachten gebundeld om in te spelen op de ontwikkelingen binnen ons bedrijf en bij onze klanten. 

Virtual Reality bij VR

Virtual Reality

Een techniek die steeds meer in opkomst is, is Virtual Reality. Als VolkerRail onderzoeken we de mogelijkheden om Virtual Reality binnen onze vakgebieden in te zetten. Om de kracht van VR te demonstreren hebben alle collega's kennis kunnen maken met Virtual Reality, bekijk de video door op de afbeelding hiernaast te klikken.

VR_locatie RDMwerf

RDM-Werf - Innovation Dock

VolkerRail heeft, naast onze eigen bedrijfspanden, een kantoor in het Innovation Dock op de RDM-werf in Rotterdam. Dit is dé plek waar start-ups en gevestigde bedrijven elkaar ontmoeten, ideeen uitwisselen en testen. Samen met studenten en onderzoekers wordt hier gewerkt aan nieuwe ideeën en technieken. 

+