icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Innovaties

Voor alle markten die we bedienen geldt dat innovatie een belangrijke drijfveer is. We bouwen op diepgaande expertise en grote ervaring, maar zijn altijd op zoek naar vernieuwing. Beter, sneller, veiliger en duurzamer. Onze innovaties worden gestuurd vanuit uiteenlopende doelen. En we zijn trots op de resultaten.  

Innovatie

Krachtige bundeling van expertise

Innovatie is belangrijk voor VolkerRail. Nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van digitalisering of duurzaamheid, zorgen ervoor dat wij ons werk beter kunnen doen. Elke dag weer, met het oog op een betere beschikbaarheid van de infrastructuur in de toekomst. Daarbij houden we rekening met onze omgeving, door onder andere het reduceren van CO2-uitstoot. Met digitalisering richten we onze systemen zo efficiënt mogelijk in zodat ons werk sneller gedaan kan worden. Hiervoor werken verschillende afdelingen binnen ons bedrijf nauw met elkaar samen. Altijd met veiligheid als topprioriteit.

Virtual Reality

Een techniek die steeds meer in opkomst is, is Virtual Reality. Als VolkerRail onderzoeken we de mogelijkheden om Virtual Reality binnen onze vakgebieden in te zetten. Om de kracht van VR te demonstreren hebben alle collega's kennis kunnen maken met Virtual Reality, bekijk hier de video.

RDM-Werf - Innovation Dock

VolkerRail heeft, naast onze eigen bedrijfspanden, een kantoor in het Innovation Dock op de RDM-werf in Rotterdam. Dit is dé plek waar start-ups en gevestigde bedrijven elkaar ontmoeten, ideeën uitwisselen en testen. Samen met studenten en onderzoekers wordt hier gewerkt aan nieuwe ideeën en technieken.