icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Luchtvaart

Bij VolkerRail reikt ons werk inmiddels veel verder dan alleen spoor. We werken ook in de luchtvaartsector! Op diverse plekken op Schiphol verrichten onze mensen onderhoudswerkzaamheden en daarnaast bouwen we mee aan de vernieuwing van de luchthaven.

VDGS

Naast de onderhoudswerkzaamheden zijn we op Schiphol Airport ook verantwoordelijk voor een deel vernieuwing. Eén van de dingen waar we ons mee bezighouden is het VDGS: Virtual Docking Guiding System. Dit systeem scant de vliegtuigen wanneer ze landen en zorgt ervoor dat de piloot de juiste parkeerpositie kan bepalen. Het vliegtuig op de juiste manier parkeren is essentieel op Schiphol. Hierdoor kan de aansluiting met de passagiersbruggen worden berekend. Onze mensen zijn verantwoordelijk voor het inregelen van de laser en onze onderhoudsafdeling zorgt ervoor dat de VDGS in optimale staat blijft.

400 Hertz-systeem

Als een vliegtuig geparkeerd is, wordt het klaargemaakt voor de volgende vlucht. Onder andere de stroomtoevoer voor de verlichting, airco en het laden van vluchtgegevens wordt dan weer in orde gemaakt. De kasten van het 400 Hertz-systeem worden door ons geplaatst, afgesteld en onderhouden. Dit systeem zorgt ervoor dat de stekkers in het vliegtuig geplaatst kunnen worden, zodat deze van de bovengenoemde benodigdheden kan worden voorzien.