icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Tram & Metro

Dwars door de stad of eronderdoor. Hoewel het technisch gezien misschien niet veel verschilt van het spoor, komt er bij aanleg en onderhoud van tram- en metrolijnen toch wat meer kijken. VolkerRail weet dat als geen ander.

Aanleg en onderhoud tram- en metrospoor

Binnen VolkerRail zijn we ook actief op het gebied van tram en metro. Deze enthousiaste en gedreven club heeft jarenlange kennis en ervaring met aanleg en onderhoud van zowel kraanbanen als met tram- en metrospoor. Hierdoor zijn ze breed inzetbaar.

Lightrail

De twee belangrijkste opdrachtgevers binnen de afdeling Tram & Metro zijn de RET en HTM. Voor deze partijen voeren we onder andere werkzaamheden uit als vernieuwingen en onderhoud. Daarnaast bouwen we stroomrail en vervangen we wissels en kruiswissels. Tram en metro wordt ook wel lightrail genoemd. Dit komt omdat bijvoorbeeld de spoorstaven lichter zijn dan het materiaal dat nodig is voor het bouwen van treinspoor.