icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq

Daarom VolkerRail

Samenwerken is één van de speerpunten van VolkerRail. Want alleen door een goede samenwerking kom je tot een optimaal resultaat! #TeamVolkerRail werkt met grote inzet en passie 24 uur per dag aan de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de Nederlandse infrastructuur.

Beste Werkgever 3 sterren

Beste Werkgever 2017-2018

In juni 2017 hebben we ons jaarlijkse medewerkers- tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Alle collega's kunnen hierin (uiteraard anoniem) hun eerlijke oordeel geven over VolkerRail als werkgever. Vragen gaan oa. over: werkgeverschap, organisatietrots, waardering, werktrots en het benutten van talent. De uitslag? VolkerRail scoort het hoogst haalbare aantal sterren in de categorie 'Profit'. Dit betekent dat we zeer ver boven het gemiddelde scoren. We zijn er trots op dat we het 3-sterrenkeurmerk mogen voeren! Klik hier voor meer informatie of kijk onderstaande video om er achter te komen waarom werken bij Volkerrail zo leuk is.

Vitaliteit Voorop

De medewerkers van VolkerRail zijn het Goud op de werkvloer. Als werkgever helpen we je graag om je fit en gezond te voelen. Er worden verschillende initiatieven ontplooid om jou als medewerker fit en vitaal te houden. Zo hebben we een terugkerende Periodiek Medisch Onderzoek, waarin je op vrijwillige basis op diverse vlakken medisch wordt onderzocht. Daarnaast is er een speciaal programma samengesteld in samenspraak met HC Health, waar je als medewerker van VolkerRail aan mag deelnemen. Hierin krijg je de mogelijkheid geboden om zes maanden lang gratis te worden gecoacht op aandachtspunten die je zelf hebt bepaald ten behoeve van je gezondheid.

CAO & Arbeidsvoorwaarden

Bij VolkerRail kennen we functies binnen en buiten CAO. De functies binnen CAO vallen onder de CAO van de Railinfrastructuur, de CAO RIS. In deze CAO zijn alle arbeidsvoorwaarden vastgelegd. Naast de CAO kennen we ook een bedrijfsregeling. Hierin zijn onder andere een studieregeling, het reglement omtrent ziekteverzuim, reiskostenregeling, bedrijfskleding etc. vastgelegd.

De CAO Railinfrastructuur kent jaarlijks op fulltime basis 25 vakantiedagen en 8 tot 18 roostervrije dag toe. Uitvoerende medewerkers ingedeeld in de salarisschalen 1 t/m 6 hebben recht op 23 roostervrije dagen.

Pensioen

Als medewerker van VolkerRail zijn niet alleen de huidige zaken goed geregeld, maar ook je toekomst is goed geregeld met een pensioenopbouw bij het Spoorwegpensioenfonds. Het spoorwegpensioenfonds staat als één van de betere pensioenfondsen aangeschreven binnen Nederland.

Verzekeringen

Als medewerker van VolkerRail kun je deelnemen aan de collectieve zorgverzekering van IAK of Zillveren Kruis/ Achmea, waarop een bedrijfskorting van toepassing is. Wisseling van werkgever wordt als argument toegestaan om gedurende een lopend jaar te veranderen van zorgverzekeraar. Daarnaast kan je ook gebruik maken van de collectieviteitskorting bij Alianz, Centraal Beheer/Achmea, KPN en Vodafone.