HomeWerken bijVerhalen van collega's

Verhalen van collega's

Ruim 1200 collega's kunnen vertellen hoe het is om bij VolkerRail te werken. Hier vind je verhalen van collega's. Klik op onderstaande video's voor een inkijkje in onze wereld. Scroll naar beneden om ook de blogs van collega's te lezen.

Werken bij VolkerRail: Iets voor jou?

werkvoorbereiders nina kenny

Werkvoorbereiders Nina en Kenny

We stellen je voor aan twee van onze Werkvoorbereiders: Nina en Kenny. Als Werkvoorbereider ben jij dé onmisbare schakel tussen het werk binnen en buiten. Het werk van een Werkvoorbereider is nooit saai. Het ene moment ben je in overleg met een uitvoerder, het volgende moment ben je allerlei spoedklussen aan het coördineren. Hoewel je misschien denkt dat je als Werkvoorbereider enorm veel technische kennis nodig hebt, hoef je die kennis niet altijd vooraf met je mee te brengen. Die kennis kun je ook tijdens je werk opdoen en hierover vertelt Nina je meer in de video. Klik op de afbeelding en bekijk hem snel!

Beheerder Seinwezen_Martin

Beheerder Seinwezen - Martin

Zie hier onze collega Martin. Martin is Beheerder Seinwezen, een uitdagend beroep waarin technisch inzicht en oplossend vermogen onmisbaar zijn. In de nieuwe contractsvormen binnen het spoor is de rol van (Hoofd) Monteur gewijzigd naar Beheerder. Als Beheerder Seinwezen ben je voor een contractgebied verantwoordelijk voor het uitvoeren van inspectie -, onderhoud-  en storingsherstelwerkzaamheden binnen het techniekveld Seinwezen. Klik op de video hiernaast en bekijk Martin's passie voor techniek. 

Beheerder Baan_Fred

Beheerder Baan - Fred

En dit is Fred. Fred is Beheerder Baan, een functie waarin kwaliteit, daadkracht en veiligheid centraal staan. De functie van (Senior) Monteur Baan wordt binnen VolkerRail Beheerder Baan genoemd. Een functie met veel vrijheid. Je gebruikt je vakmanschap om ervoor te zorgen dat de treinen kunnen blijven rijden. Om de functie van Beheerder Baan te vervullen, is het belangrijk dat je een opleiding op MBO, webniveau 3 of 4 (voorheen MTS) richting Elektrotechniek hebt gevolgd en in het bezit bent van rijbewijs B. 

 

Klik op de video links en ontdek meer over Fred en zijn werk.

Werken bij Inspectation_Bart

Engineer Inspectation - Bart

In deze video vertelt Bart, Engineer bij onze bedrijfsafdeling Inspection, over zijn veelzijdige baan. Hij laat zien hoeveel innovatieve technieken worden toegepast in ons werk. Denk hierbij aan de meettrein, real-time monitoring van wissels en 3D-laserscanners. Data-verwerking is een belangrijk onderdeel van Bart's werk. Verder is Bart altijd op zoek naar nieuwe methodes en nieuwe producten om de opdrachtgevers nog beter van dienst te kunnen zijn.  

 

Klik op de video rechts om meer te weten te komen over werken bij Inspectation.

Werken bij_data-analyse

Manager Data-analyse - Dirk

Hier onze Dirk. Hij vertelt over zijn werk als manager data-analyse. Dirk en zijn team maken gebruik van de nieuwste technieken om de data (verzameld door oa. collega Bart van Inspectation) om te zetten in bruikbare gegevens om bijvoorbeeld wisselstoringen te voorspellen. Sinds de opnames van deze korte film (voorjaar 2017) is de afdeling data-analyse onderdeel geworden van een groter team binnen VolkerRail. Samen met de afdelingen Informatie Management, Optimalisatie & Innovatie, en Business Innovation Development vormen ze nu ons Innomatielab, met Dirk als manager.

Fuat

Beheerder Energievoorziening - Fuat

Ontmoet Fuat. Fuat is Beheerder Energievoorziening, een dynamisch beroep waarin je je volop kunt ontwikkelen. Werken met hoogspanning vraagt om vakmanschap. Vakmanschap dat je bij ons volop kunt ontwikkelen. Want naast veiligheid staat innovatie voorop bij VolkerRail.

 

Klik op de video hiernaast om meer te horen over dit mooie beroep bij VolkerRail. 

+