HomeWerken bijVerhalen van collega's

Verhalen van collega's

Ruim 1200 collega's kunnen vertellen hoe het is om bij VolkerRail te werken. Hier vind je verhalen van collega's. Klik op onderstaande video's voor een inkijkje in onze wereld. Scroll naar beneden om ook de blogs van collega's te lezen.

Werken bij VolkerRail: Iets voor jou?

Fuat

Beheerder Energievoorziening - Fuat

Ontmoet Fuat. Fuat is Beheerder Energievoorziening, een dynamisch beroep waarin je je volop kunt ontwikkelen. Werken met hoogspanning vraagt om vakmanschap. Vakmanschap dat je bij ons volop kunt ontwikkelen. Want naast veiligheid staat innovatie voorop bij VolkerRail.

 

Klik op de video hiernaast om meer te horen over dit mooie beroep bij VolkerRail. 

Beheerder Seinwezen_Martin

Beheerder Seinwezen - Martin

Zie hier onze collega Martin. Martin is Beheerder Seinwezen, een uitdagend beroep waarin technisch inzicht en oplossend vermogen onmisbaar zijn. In de nieuwe contractsvormen binnen het spoor is de rol van (Hoofd) Monteur gewijzigd naar Beheerder. Als Beheerder Seinwezen ben je voor een contractgebied verantwoordelijk voor het uitvoeren van inspectie -, onderhoud-  en storingsherstelwerkzaamheden binnen het techniekveld Seinwezen. Klik op de video hiernaast en bekijk Martin's passie voor techniek. 

Beheerder Baan_Fred

Beheerder Baan - Fred

En dit is Fred. Fred is Beheerder Baan, een functie waarin kwaliteit, daadkracht en veiligheid centraal staan. De functie van (Senior) Monteur Baan wordt binnen VolkerRail Beheerder Baan genoemd. Een functie met veel vrijheid. Je gebruikt je vakmanschap om ervoor te zorgen dat de treinen kunnen blijven rijden. Om de functie van Beheerder Baan te vervullen, is het belangrijk dat je een opleiding op MBO, webniveau 3 of 4 (voorheen MTS) richting Elektrotechniek hebt gevolgd en in het bezit bent van rijbewijs B. 

 

Klik op de video links en ontdek meer over Fred en zijn werk.

Werken bij Inspectation_Bart

Engineer Inspectation - Bart

In deze video vertelt Bart, Engineer bij onze bedrijfsafdeling Inspection, over zijn veelzijdige baan. Hij laat zien hoeveel innovatieve technieken worden toegepast in ons werk. Denk hierbij aan de meettrein, real-time monitoring van wissels en 3D-laserscanners. Data-verwerking is een belangrijk onderdeel van Bart's werk. Verder is Bart altijd op zoek naar nieuwe methodes en nieuwe producten om de opdrachtgevers nog beter van dienst te kunnen zijn.  

 

Klik op de video rechts om meer te weten te komen over werken bij Inspectation.

Werken bij_data-analyse

Manager Data-analyse - Dirk

Hier onze Dirk. Hij vertelt over zijn werk als manager data-analyse. Dirk en zijn team maken gebruik van de nieuwste technieken om de data (verzameld door oa. collega Bart van Inspectation) om te zetten in bruikbare gegevens om bijvoorbeeld wisselstoringen te voorspellen. Sinds de opnames van deze korte film (voorjaar 2017) is de afdeling data-analyse onderdeel geworden van een groter team binnen VolkerRail. Samen met de afdelingen Informatie Management, Optimalisatie & Innovatie, en Business Innovation Development vormen ze nu ons Innomatielab, met Dirk als manager.

Werken bij_projectleider O&I

Blog van Projectleider Rowan

Als je op de afbeelding hiernaast klikt kom je uit bij de blog van Rowan. Rowan vertelt over zijn werk als projectleider. Hij houdt zich bezig met intrigerende én uiteenlopende onderwerpen als 'Rolling Contact Fatigue' (RCF) en ons indiensttredingsproces. Rowan is bij VolkerRail begonnen bij de afdeling Optimalisatie & Innovatie (nu onderdeel van ons Innomatielab). Deze collega's richten zich op het verder ontwikkelen van innovaties en procesverbeteringen op alle denkbare vlakken van onze bedrijfsvoering. Meer weten? Lees Rowan's blog en check daarna meteen of we ook voor jou een geschikte vacature hebben!

Pauline blog

Blog van Junior Communicatieadviseur Pauline

Zonder social media tel je tegenwoordig als bedrijf bijna niet meer mee. Pauline vertelt je over haar werk als Junior Communicatieadviseur, met de specialisatie social media. Ze houdt zich bezig met het online zichtbaar en bekender maken van ons bedrijf. Dit doet ze op verschillende manieren: van blogs tot video's, van websiteartikelen tot vlogs. Dit doet ze natuurlijk niet alleen, maar samen met onze senior communicatieadviseur. Nieuwsgierig geworden? Klik op de foto voor haar blog en ontdek wat er bij onze communicatiewerkzaamheden komt kijken!

Blog Ferdinand

Blog van Junior Kraanmachinist Ferdinand

Als Kraanmachinist is het jouw taken om samen met je team ervoor te zorgen dat het juiste materiaal op de juiste plaats terechtkomt. Ferdinand is in 2016 bij ons begonnen en kan je als geen ander vertellen hoe het is om als nieuweling in het team van Kraanmachinisten terecht te komen. Benieuwd naar zijn ervaringen en naar wat hij doet? Klik op de afbeelding en laat je verbazen door zijn mooie verhaal over zijn werk!

+