icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq
Nieuws · 08 augustus 2017

Herstelwerkzaamheden stuw Grave prachtig voorbeeld van goede samenwerking

Op donderdag 29 december 2016 vond een aanvaring met een binnenvaartschip plaats aan de stuw bij Grave. De stuw raakte erg beschadigd en dit zorgde voor zowel omwonenden als voor de scheepvaart voor veel hinder. Rijkswaterstaat en aannemer ViVo (VolkerInfra/ Van Oord) sloegen de handen ineen en zorgden met elkaar voor een optimale samenwerking tijdens het herstel.

Gelijkwaardig

Als gelijkwaardige partners gingen de herstelwerkzaamheden van start. Beide partijen maakten gebruik van elkaars expertise, wat ertoe leidde dat het herstel zeer voorspoedig verliep: een maand na de calamiteit werd er een breuksteendam geplaatst en na een halfjaar was de stuw gerepareerd.

Uitstekend voorbeeld

Dankzij het snelle handelen, het houden van korte lijnen met elkaar en de persoonlijke benadering zijn de herstelwerkzaamheden zeer goed verlopen. Gelijkwaardig samenwerken tussen Rijkswaterstaat en de bouwsector kan het resultaat van herstelwerkzaamheden alleen maar ten goede komen, daar is het werk bij de stuw een uitstekend voorbeeld van.

Trots

Als VolkerRail zijn we trots dat we onderdeel zijn van het samenwerkingsverband ViVo. Ga voor meer informatie over de stuw bij Grave naar de website van Rijkswaterstaat.