icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 03 juli 2018

Internet of Things bij VolkerRail: slimme sensoren voor de wisselverwarming

In samenwerking met ProRail hebben we een aantal Internet of Things temperatuur sensoren in het spoor geplaatst. VolkerRail is één van de onderhoudsaannemers die deze nieuwe technologie toepast. Het doel is om met realtime sensordata de prestatie van het spoor te monitoren en ervaring op te doen met grootschalige uitrol en beheer van sensoren. Zo kunnen we storingen voorkomen en daarmee klanthinder. ProRail heeft hierover een interessante video gemaakt, waarin onder andere onze eigen collega Ariena toelichting geeft.

Vertraging voorkomen

Door de temperatuur sensoren kunnen we zien of de wisselverwarming brandt. Daarmee kunnen we uiteindelijk wisselstoringen en vertragingen voorkomen. Bekijk de video en ontdek van IoT voor de spoorsector kan betekenen!