HomeWie we zijnNieuws VolkerRail maakt overstap naar nieuwe bedrijfskleding

VolkerRail maakt overstap naar nieuwe bedrijfskleding

Actueel

Met ingang van vandaag wordt binnen de spoorsector gewerkt in oranje bedrijfskleding. RailAlert heeft besloten dat uitvoerend personeel in de spoorsector overgaat van gele naar oranje kleding, zoals voorgeschreven in de Brancherichtlijn. Deze richtlijn is van kracht voor werkzaamheden aan het spoor voor trein, tram en metro.

Big bang

Voor onze mensen betekent dit dat zij vanaf 07.00 uur vanochtend de gele kleding in één klap verruilden, om vanaf dat moment te werken in de nieuwe, oranje bedrijfskleding. Voor veiligheidsmedewerkers geldt het omgekeerde: zij stappen over van oranje op gele kleding.

NK1

Uniforme uitstraling

Het voordeel van deze overgang is de uniformiteit die de medewerkers hiermee uitstralen. Ook Rijkswaterstaat schrijft oranje kleding voor, dus de nieuwe kleding wordt op meerdere plekken gedragen. Bovendien zijn er specifieke veiligheidseisen gesteld aan de nieuwe kleding. Zo voldoet de kleding aan de NEN 20471 en is onder andere brandvertragend en antistatisch.

 

Achter de schermen is keihard gewerkt om op tijd een mooi, uniform en vooral zo veilig mogelijk kledingpakket voor al onze medewerkers samen te stellen. 

Wij zijn erg trots op het resultaat en wensen onze collega’s veel succes in de nieuwe bedrijfskleding.

+