icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq
Nieuws · 12 januari 2018

VolkerRail plaatst pilot ‘oversteekhulp’ in opdracht van ProRail.

In opdracht van ProRail is VolkerRail gestart op de overweg Westergracht te Haarlem met een bijzondere pilot. Er is een speciaal soort verkeerslicht geplaatst: de ‘oversteekhulp’. Dit is een informatiezuil die ervoor zorgt dat voetgangers die slecht ter been zijn, ouderen en minder validen op een rustige en comfortabele manier het spoor kunnen oversteken.

Hulp bij oversteken

De oversteekhulp geeft aan dat er binnen korte tijd een trein aankomt. Op het moment dat je veilig en rustig kunt oversteken zijn twee groene poppetjes zichtbaar op de informatiezuil. Komt er binnen korte tijd een trein aan, dan veranderen de twee groene poppetjes in een trein en kunnen de langzamere voetgangers ervoor kiezen om te wachten tot de trein voorbij is.

Testfase

De oversteekhulp is een hulpmiddel, de overweginstallatie blijft leidend. De komende periode zal de oversteekhulp uitgebreid getest worden. Daarna zal worden gekeken of de oversteekhulp toegepast gaat worden op andere overwegen.