Zoeken
Markbrug 1e trein na buitendienststelling

Contract groot onderhoud zes beweegbare bruggen in Noord-Holland getekend

Beweegbare bruggen zijn belangrijk voor Nederland. Ze zorgen ervoor dat trein- en vaarverkeer elkaar kunnen kruisen. Met het contract voor het onderhoud van zes van deze beweegbare bruggen in Noord-Holland zetten ProRail, Vialis en VolkerRail zich in voor betrouwbaar vaarverkeer ter hoogte van spoorlijnen. Ook zorgen we zo goed voor deze beeldbepalende kunstwerken.

De definitieve gunning voor het project gebied Noord West, vervangen componenten beweegbare spoorbruggen is door ProRail uitgegeven. Vialis gaat in samenwerking met VolkerRail de elektrotechnische en besturingstechnische installatie van zes spoorbruggen in Noord-Holland vervangen. De werkzaamheden zijn een mooie vervolgopdracht op de eerdere succesvolle realisatie en oplevering van de Markbrug waar Vialis en VolkerRail in 2023 aan hebben gewerkt.

Het groot onderhoud aan de zes spoorbruggen is een uniek project waarbij alle expertise is gebundeld vanuit één VolkerWessels-team. Onder andere elektrotechniek, besturing, werktuigbouwkunde, telecommunicatie, civiel en bouwkundige aspecten. Dit bevordert een efficiënte uitvoering, want de werkzaamheden moeten in korte perioden worden uitgevoerd waarbij er geen treinverkeer en beperkt vaarverkeer mogelijk is.

Na het opstarten in het eerste kwartaal van 2024 wordt de eerste brug begin 2025 opgeleverd. De totale oplevering van de zes spoorbruggen staat gepland voor maart 2027. De bruggen worden dan vanuit de verkeersleiderspost in Alkmaar centraal op afstand bedient en bewaakt. 

We kijken ernaar uit om er, net als bij het voorgaande project, een succesvol project van te maken samen met ProRail en onze collega’s van Vialis!

Meer weten over Vialis?