Zoeken

Maincontract Schiphol en VolkerWessels Infrastructuur verlengd

Afgelopen maand is de officiële verlenging van het Maincontract perceel 2 ‘vliegtuigopstelplaatsen’ tussen combinatie VolkerInfra Schiphol, bestaande uit VolkerWessels Infra-ondernemingen KWS en VolkerRail bezegeld met een coronaproof handdruk. De combinatie voert binnen dit contract inmiddels alweer twee jaar onderhoud uit, maar is al ruim tien jaar als strategisch partner werkzaam voor Schiphol. Naast het onderhoud realiseert VolkerInfra Schiphol diverse projecten om de infrastructuur op de luchthaven rondom de vliegtuigopstelplaatsen te verbeteren.

Verlenging contract Schiphol 4.jpg

Manager cluster airside Schiphol Jorg van Beek: “Met de combinatie VolkerInfra Schiphol heeft Schiphol een ervaren en kundige contractor aan haar zijde. We kijken ernaar uit om de samenwerking verder te verstevigen en nieuwe accenten te gaan leggen. Deze bijzondere periode in de luchtvaartsector vraagt nog nadrukkelijker om slimme oplossingen, flexibiliteit en partnership. We gaan met vertrouwen met VolkerInfra Schiphol deze uitdaging aan.”

Strategisch partnerschap
De werkzaamheden bestaan uit het beheer, onderhoud en projecten voor de infrastructuur en systemen die nodig zijn voor het afhandelen van vliegtuigen op Schiphol. Zodoende zorgt Schiphol voor optimale en efficiënte processen voor de luchtmaatschappijen die van de luchthaven gebruikmaken. Voorbeelden van assets waar VolkerInfra Schiphol aan werkt zijn passagiersbruggen en vliegtuigopstelplaatsen. Lees er meer over op de projectpagina van KWS.

Het contract is gericht op een strategisch partnerschap en verlengd op basis van de prestaties en een kwaliteitsmeting van het werk van de afgelopen twee jaar. Hiermee ‘verdien’ je als opdrachtnemer de verlening van de nieuwe termijn van drie jaar. Projectmanager VolkerInfra Schiphol Hans van Twisk: “Deze constructie van contractverlenging geeft ons als combinatie de ruimte om maximaal te investeren in lange termijn oplossingen én invulling te geven aan de duurzaamheidsvisie van zowel Schiphol als KWS. Daarnaast geeft dit nog meer focus op kwaliteit én op de beloftes die zijn gedaan. Ik ben trots op het door Schiphol in ons gestelde vertrouwen en kijk uit naar een voortzetting van de prettige samenwerking.”

Duurzaamheid en circulariteit
Grote thema's binnen het contract zijn duurzaamheid en circulariteit, tevens topprioriteiten voor opdrachtgever Schiphol. In de afgelopen twee jaar heeft de combinatie al mooie mijlpalen weten te behalen. Eén daarvan is de realisatie van een circulaire stalling voor de crashtenders. Door het gebruik van diverse circulaire toepassingen is hier een duurzaam, economisch en functioneel gebouw gerealiseerd met minimale onderhoudskosten.

Naast het realiseren van circulaire projecten wordt 99,85% van al het afval door VolkerInfra Schiphol gescheiden én hergebruikt, gaat het oude asfalt voor hergebruik naar de asfaltcentrale van KWS en wordt al het beton op het naastgelegen terrein gebroken en ter plaatse opnieuw verwerkt. Nieuw gebruikte materialen worden voorzien van het Madaster Materialenpaspoort.

CO2-neutraal
Sinds de start van het huidige contract in april 2019 werkt de combinatie volledig CO2-neutraal door de uitstoot hiervan maximaal te reduceren en de overige uitstoot te compenseren. Binnen de looptijd van het gehele contract van negen jaar is het streven om de stikstofuitstoot te halveren. Door samen met Schiphol hier stappen in te maken komen we steeds dichter bij onze eigen duurzaamheidsmissie: 100% circulaire infrastructuur in 2040 en maximaal bijdragen aan een betere levenskwaliteit.

Concernkracht
Naast combinanten KWS en VolkerRail zijn diverse specialisten van KWS betrokken. Onder andere BKB Infra, Gebr. Van Kessel, Holland Scherm en Smits Neuchâtel Infrastructuur.