Zoeken

Onderhoud Betuweroute naar VolkerRail

Vanaf 1 oktober aanstaande wordt het beheer en onderhoud van de Betuweroute uitgevoerd door VolkerRail. Keyrail en VolkerRail gaan voor minimaal vijf jaar samenwerken. De kracht van de samenwerking is de bundeling van expertise en het gezamenlijke doel om de Betuweroute optimaal te laten functioneren.

Innovatief

Vorig jaar september is Keyrail gestart met de aanbesteding. Voor Keyrail is het cruciaal dat het spoor veilig, beschikbaar en betrouwbaar is, zodat de klanten ongehinderd kunnen rijden. Daarnaast luidde  één van de voorwaarden in de aanbesteding dat de  potentiele leveranciers met innovatieve oplossingen kwamen. VolkerRail kwam met  een kwalitatief goede aanbieding en heeft  tijdens de aanbesteding laten zien niet alleen in woorden, maar ook in daden nu en in de toekomst innovatief te kunnen zijn. Een aantal toepassingen wordt op korte termijn al doorgevoerd.

Onderhoud

VolkerRail gaat de rol van service provider vervullen en krijgt daarmee de verantwoordelijkheid voor het plannen, uitvoeren  en continu verbeteren van een belangrijk deel van het onderhoud aan de op de Betuweroute.

Door de combinatie van  Life Cycle Management en Total Cost of Ownership met continue innovatie van onderhoudsmethodieken en -technieken wordt geborgd dat de Betuweroute als hoofdader ook in de toekomst voldoende capaciteit heeft om in de groeiende vraag naar railgoederenvervoer te kunnen voorzien.

Monitoring, metingen en analyses zorgen voor een optimaal onderhoudsplan dat de vervoersbehoefte faciliteert. De doelstelling is dat het onderhoud zo wordt georganiseerd, dat het treinverkeer er nagenoeg geen hinder van ondervindt. Tegelijkertijd zorgen we voor een veilige werkplek voor de baanwerkers.

Beide partijen kijken uit naar een langdurige samenwerking. Sjoerd Sjoerdsma: "In het traject van de aanbesteding hebben we veel tijd geïnvesteerd in het zoeken naar een service provider, met een proactieve en innoverende houding. Deze hebben we in VolkerRail gevonden."

Jan Vos: "Wij zijn bijzonder verheugd dat Keyrail, als belangrijke infrastructuurbeheerder, onze innovatieve oplossingen zo hoog heeft gewaardeerd. Dit betekent dat we op de goede weg zijn. Wij zien de samenwerking met Keyrail met veel vertrouwen tegemoet."