Zoeken
Herstel Europoort

Spoedherstel Europoort

Op zondag 3 september vond in de Rotterdamse haven – net buiten de grenzen van ons contractgebied Zee tot Zevenaar – een grote ontsporing plaats. Over een lengte van bijna 500 meter raakten ongeveer 500 dwarsliggers, twee overwegen en één wissel zwaar beschadigd, waardoor er geen treinverkeer meer mogelijk was tussen de terminal en de havenspoorlijn en de containers niet meer verladen konden worden. Ook de havenspoorlijn zelf raakte beschadigd als gevolg van de ontsporing.

ProRail en de terminal hebben VolkerRail gevraagd of wij – ondanks dat dit niet allemaal in ons contractgebied viel – konden helpen met het spoedherstel van deze situatie. Het PGO Team en het Integrale Projecten Team hebben daarop de handen in één geslagen om dit – samen met een grote groep collega’s van andere teams en afdelingen én onze onderaannemers en inhuurpartijen – mogelijk te maken.

De afgelopen week is – ondanks de hitte – keihard gewerkt, maar gisterenavond om 22:20 kon het spoor – tot grote tevredenheid van ProRail en de terminal – weer veilig in dienst worden gegeven. Een mooi voorbeeld van hoe wij als VolkerRail onze krachten kunnen bundelen en gebruik kunnen maken van elkaars kennis en expertise om het onmogelijke mogelijk te maken.