Zoeken

VolkerRail bereikt trede 5 van de Veiligheidsladder

VolkerRail heeft officieel trede 5 van de Veiligheidsladder bereikt. In september werd al positief advies gegeven door Kiwa, de certificerende instelling. “We zijn ontzettend trots op deze mooie prestatie”, aldus Halbe Zijlstra, algemeen directeur VolkerRail.

VPL bericht.jpg

Aanzienlijke groei in veiligheidsbewustzijn

“Trede 5 bevestigt dat we op het gebied van veilig werken aanzienlijke stappen hebben gezet. We werken continu aan het verbeteren van onze veiligheidscultuur en ons veiligheidsbeleid, voor onszelf en onze ketenpartners”, aldus Zijlstra. “Veilig onderweg, daar doen we het voor. Dat is onze missie. Dit doen we samen met onze opdrachtgevers, onderaannemers en partners, zodat iedereen die voor of met ons werkt, elke dag weer veilig thuis komt.”

“Met het bereiken van trede 5 staat VolkerRail aan het begin van een nieuw veiligheidstijdperk. Nu is het belangrijk om hard te blijven werken aan een veilige werkomgeving, iedere dag opnieuw”, aldus Sander van der Glas, Teamleider Veiligheid.

De Veiligheidsladder

De Veiligheidsladder, tegenwoordig bekend als Safety Culture Ladder, is een beoordelingsmethode om veiligheidsbewustzijn, houding en gedrag in bedrijven te meten. Hierbij wordt de nadruk op de veiligheidscultuur gelegd. De Safety Culture Ladder is bedoeld om bedrijven en hun leveranciers te stimuleren om bewust veilig te werken. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede.