Zoeken

VolkerRail voert laatste fase opstelterrein Eindhoven uit

​​​​​​​VolkerRail mag de derde en laatste fase van de aanleg van meer opstelsporen op het emplacement in Eindhoven uitvoeren. Sinds mei is de opdracht in de wacht en de werkzaamheden starten naar verwachting begin 2022.

eindhoven opstel.png

Schoonmaken en onderhouden

Achter de voormalige Van Gend & Loosgebouwen liggen vier opstelsporen. Hiervan komt er één te vervallen. Op de vrijgekomen plek komen nieuwe, bredere en lagere serviceperrons. Dit is nodig zodat medewerkers van NS veiliger en makkelijker de treinen kunnen schoonmaken en onderhouden.

De drie overgebleven opstelsporen worden door ProRail langer gemaakt om het verlies in opstelcapaciteit deels te compenseren. Er is in de nieuwe situatie immers één opstelspoor minder.

Uitbreiden en moderniseren

Het aantal treinreizigers zal in Nederland naar verwachting de komende jaren blijven groeien. Daardoor zijn meer treinen nodig en ook meer ruimte om treinen te parkeren.

Aan het eind van de dag wordt een deel van deze treinen geparkeerd, schoongemaakt en onderhouden op het opstelterrein in Eindhoven. De behoefte aan de opstelcapaciteit is in Eindhoven groter dan wat er nu beschikbaar is en daarom wordt het opstelterrein uitgebreid aan de zijde van de Fuutlaan, ter hoogte van de tennisvelden.

Drie fases

Het opknappen van het opstelterrein in Eindhoven gebeurt in drie fases, omdat er ook tijdens de werkzaamheden de gelegenheid moet zijn om treinen te parkeren en te onderhouden. Elke fase heeft een eigen locatie en eigen planning.

eindhoven osptel map.png
De drie locaties waar wordt gewerkt. Op dit moment is Dura Vermeer aan het werk in fase 1 en 2. Fase 3 en tevens de laatste fase is dus nu gegund aan VolkerRail.