Zoeken

Weekend 26/27 juli: goed voorbereid op reis rondom Utrecht Centraal

In het weekend van 26 en 27 juli werkt ProRail aan de vernieuwing van het spoor rond Utrecht Centraal. ProRail werkt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu aan meer ruimte voor treinverkeer en minder verstoringen op Utrecht Centraal. Daartoe moet de 'spaghetti van sporen' worden ontward. In het weekend van 26 en 27 juli worden 16 nieuwe bovenleidingsportalen ingehesen met 3 mammoetkranen. De reizigerstunnel 'Noordertunnel' is in dit weekend grotendeels afgesloten. Omdat een aantal sporen dan niet gebruikt kan worden, geldt een aangepaste dienstregeling.   De werkzaamheden zijn te bekijken via een webcam en te bereiken via: http://cu2030.nl/pagina/webcams

U-centraal.png
U-centraal.png

Ook in augustus spoorvernieuwing Utrecht

Van zaterdag 9 augustus tot maandagochtend 18 augustus werkt ProRail negen dagen achter elkaar aan de spoorvernieuwing rond Utrecht. Ook dan geldt een aangepaste dienstregeling. De werkzaamheden zijn met NS in de zomervakantie gepland omdat veel minder reizigers dan hinder hebben van de spoorvernieuwing. NS en ProRail nemen tal van maatregelen om reizigers tijdig te informeren, hen te begeleiden tijdens de aangepaste dienstregeling en de overlast zoveel als mogelijk te beperken.

 

Via de app Spoornieuws Utrecht is nieuws en achtergrondinformatie te vinden over de stations- en spoorvernieuwing in Utrecht. De app geeft geen actuele reisinformatie.

 

Lees hier meer over de actuele werkzaamheden binnen het project van U-centRaal vof een bouwcombinatie bestaande uit BAM Rail en VolkerRail. ProRail heeft U-centRaal opdracht verleend voor de verbetering van de doorstroom van treinen rond station Utrecht Centraal. Het project richt zich met name op het vergroten van de betrouwbaarheid van het spoor, minder verstoringen en ruimte voor meer treinen. De opdrachtsom bedraagt ruim € 155 miljoen. U-centRaal zal het project in 2016 opleveren.

 

Bron: Bamrail.nl