Zoeken

Drone filmt Noord/Zuidlijn

Voor het eerst is een drone door de tunnels van de Noord/Zuidlijn gevlogen. De drone duikt, voorzien van een HD-camera, bij de Sixhaven in Amsterdam-Noord de bouwput in om vlak voor station Rokin te eindigen. Een piloot en een cameraman reden op een fiets achter een drone aan om hem te besturen en tegelijkertijd te filmen. Het levert unieke beelden op, die gemonteerd zijn tot een filmpje van bijna drie minuten. 

Richting spoorbuizen

VolkerRail werkt samen met Visser & Smit Bouw en Imtech Building Service aan de Noord/Zuidlijn. De bovengrondse sporen op Amsterdam-Noord zijn gereed. VolkerRail heeft vanaf het startpunt tot aan de tunnelmond twee keer drie kilometer spoor en twaalf wissels met een kruising aangelegd. Ook zijn vier werkperrons gebouwd, plus een quickservicespoor voor klein onderhoud aan de metro's. Het spoor op Amsterdam-Noord is nagenoeg gereed en op dit moment wordt hard gewerkt aan het spoorwerk in de tunnel. Vanaf begin september wordt door onze mannen van Spoorbouw gewerkt in de insitu tunnel en de zinktunnel. Zo werken we richting de spoorbuizen.

 

De film met de drone is gemaakt door Thales, het bedrijf dat onder andere het ICT-netwerk in de Noord/Zuidlijn gaat aanleggen.

 

Bron: Hierzijnwij.nu