Zoeken
Spoorbouw

Wat we doen

Bij VolkerRail bouwen we aan de beschikbaarheid van de Nederlandse infrastructuur. Van oorsprong zijn we gespecialiseerd in bouw en onderhoud van het spoor. Het onderhouden van industrieel spoor behoort ook tot onze expertises. Voor alle markten geldt dat innovatie een belangrijke drijfveer is. We bouwen op diepgaande expertise en grote ervaring en zijn altijd op zoek naar vernieuwing. 

2023_Hoogeveen

Spoorbouw

Voor nieuwbouw of vernieuwing (grondige renovatie) van spoor in Nederland is VolkerRail de juiste partij. Het gehele traject, van ontwerp tot realisatie, is bij ons in goede handen. Ook spooronderhoud behoort tot onze core-business. Lees hier meer over wat we doen op het gebied van spoorbouw.

Lees meer
20190711-094234_SV6726.jpg

Spooronderhoud

Wij werken er non-stop aan om het spoor beschikbaar en betrouwbaar te houden.

Lees meer
Werken aan trambaan

Tram & Metro

Dwars door de stad of eronderdoor. Hoewel het technisch gezien misschien niet veel verschilt van het spoor, komt er bij aanleg en onderhoud van tram- en metrolijnen toch wat meer kijken. VolkerRail weet dat als geen ander.

Lees meer
20191129-125533_SV4477.jpg

Industriespoor

Al ruim drie decennia heeft VolkerRail ervaring in de aanleg en het onderhoud van industriële kraanbanen. Overal waar kraanbanen van toepassing zijn voor opslag, van de hal van een constructiewerkplaats tot de grootste complexen in de havens, is VolkerRail te vinden.

Lees meer
-® Marina Kemp - VolkerRail WP Dordrecht 054.jpg

Materieeldienst

Bij VolkerRail beschikken wij ook over onze eigen materieeldienst.

Lees meer
Theemswegtracé

Asset management

Optimale beschikbaarheid door het totale beheer en onderhoud van een object. Steeds meer opdrachtgevers vertrouwen dit volledig aan de markt toe. VolkerRail speelt hierin een leidende rol op het gebied van sporen, sluizen, tunnels en kraanbanen. VolkerRail neemt het beheer van deze assets volledig van de opdrachtgever over en zorgt voor het juiste onderhoud op de juiste plek en op het juiste moment. Het doel: optimale beschikbaarheid en betrouwbaarheid tegen de laagste kosten over de gehele levenscyclus.

Lees meer
Moderne meettechniek op oude stoomlocomotief

Innovaties

Voor alle markten die we bedienen geldt dat innovatie een belangrijke drijfveer is. We bouwen op diepgaande expertise en grote ervaring, maar zijn altijd op zoek naar vernieuwing. Beter, sneller, veiliger en duurzamer. Onze innovaties worden gestuurd vanuit uiteenlopende doelen. En we zijn trots op de resultaten.  

Lees meer
24/7 bereikbaarheidsdienst

24/7 bereikbaarheidsdienst

Om incidenten aan uw assets te coördineren hebben wij ons meld- en coördinatiecentrum (VolkerSafeGuard) ingericht. Sinds 2002 is VolkerSafeGuard de spin in het web als het gaat om het coördineren van incidentmeldingen en is het gehele jaar, ieder uur van de dag, voor u beschikbaar. Dit doet VolkerSafeGuard voor diverse klanten in de spoor-, weg-, water-, luchtvaart-, telecom-, energie- en vastgoedsector.

Lees meer