Zoeken

Ruim 350 mensen bezoeken bouwplaats U-centRaal tijdens Dag van de Bouw

Afgelopen 24 mei waren op het ketenpark aan de 2e Daalsedijk in Utrecht diverse activiteiten georganiseerd naar aanleiding van de jaarlijkse Dag van de Bouw. Na een korte toelichting over veiligheid (NVW, VWS en Arbo) op het werk kregen de bezoekers een “U-centRaal strippenkaart”, waarmee ze verschillende activiteiten konden bezoeken. Monteurs stempelden de strippenkaart af; een volle strippenkaart leverde een portie poffertjes en een groot glas limonade op.

Op de buitenwerkplaats werd door de vaste monteurs van U-centRaal hard gewerkt aan het inbrengen van een wissel in de werksporen op de Daalsedijk. Een dergelijke wissel maakt het straks mogelijk om twee werktreinen tegelijk op te stellen in de wissel-voorbouw-straat. Naast deze werkzaamheden stond de Kirow-kraan opgesteld, was er een demonstratie thermietlassen, uitleg over LSR werkzaamheden, was Vialis vertegenwoordigd met de eerste relaiskast voor U-centRaal en had ProRail een kraampje met informatie over het project. Het publiek kon ook een kijkje nemen in de bak van een bovenleidingwagen, compleet met valgordels.

Kinderen konden hun energie kwijt op het springkussen, waar de ouders, genietend van een kopje koffie, goed op konden toezien. U-centRaal is trots om ruim 350 bezoekers de werkzaamheden aan het spoor te laten zien en uit te kunnen leggen wat gedaan wordt om treinen te laten rijden.