Zoeken

Verrekijker voor omwonenden spoorvernieuwing Enschede

Zes weken lang wordt er gebouwd, maar een kijkje op de spoorvernieuwing in Enschede valt niet mee als de bouwplaats honderden meters groot is. Omwonenden krijgen daarom een handige 'kartonnen' verrekijker van ProRail en bouwcombinatie VolkerRail en MNO Vervat cadeau.

De werkzaamheden aan het spoor gaan vanaf komende zaterdag zes weken continue door. Voor omwonenden betekent dat tijdelijk meer overlast. Met de verrekijker kunnen ze de vorderingen volgen. Vandaag wordt op circa 1600 adressen een verrekijker per post bezorgd. Daarnaast worden er wekelijks inloopuren georganiseerd en is het werk via webcams te volgen op de website van ProRail.

 

Betrouwbaar

De sporen rondom het station van Enschede worden over een lengte van een kilometer vernieuwd, evenals de wissels en de technische installaties op het emplacement. Met de vernieuwing wordt het emplacement, dat bij Enschede negen sporen breed is, betrouwbaarder en veiliger. Het ontwerp is in nauw overleg met NS gemaakt. Bouwcombinatie VolkerRail en MNO Vervat voeren dat werk uit. Ingenieursbureau Movares tekende voor de vernieuwing van de treinbeveiligingsystemen en aansturing van de seinen en de wissels.

Minder kans op filerijden

De reiziger loopt straks minder risico op vertraging doordat Intercitytreinen niet meer op elkaar hoeven wachten. Nu is er een perron geschikt voor de langere Intercitytreinen, straks zijn dat er twee. Ook komt er een betere en veiliger overstap naar de treinen richting Duitsland. Reizigers hoeven dan geen overweg meer over. Het emplacement wordt slimmer ingericht, zodat treinen minder vaak kriskras over het spoor hoeven. Dat scheelt ook hinder voor omwonenden.

 

Reizigers

Vervoerders NS en DB regio hebben alternatief vervoer georganiseerd. Vanaf zaterdag vormt station Enschede Drienerlo zes weken lang het begin en eindpunt van de treindienst van NS. Tussen Enschede en Enschede Drienerlo rijden bussen. Kijk voor meer informatie op http://www.ns.nl/ Voor reizigers vanuit Gronau rijden er bussen in plaats van treinen van 3 tot en met 6 augustus.

 

Bron: persbericht ProRail