Zoeken

VolkerRail en RailPro ontwikkelen kap vrije ruimteligger.

In samenwerking met RailPro heeft VolkerRail de kap vrije ruimteligger ontwikkeld. De huidige vrije ruimteligger markeert het punt waar twee sporen samenkomen. Dit sein moet goed zichtbaar zijn en daarom wordt deze wit geverfd. Dat verven kost veel tijd en moet regelmatig worden herhaald. Senior Werkvoorbereider Gerold ter Wee van VolkerRail vond dat dit anders moest kunnen en bedacht hiervoor een plan.

Kunststof overkapping

In samenwerking met de leverancier werd een UV-bestendige kunststof overkapping ontwikkeld. De overkapping is eenvoudig over de vrije ruimteligger te plaatsen. De kleur van de overkapping is wit en daardoor goed zichtbaar. Vuil kan zich lastig hechten en een regenbui spoelt de kap weer schoon. Zes maanden geleden werd het eerste exemplaar in Almelo geplaatst. Deze is nu nog net zo goed zichtbaar als een halfjaar geleden. Indien de kap toch goed gereinigd dient te worden, dan is deze makkelijk af te nemen en schoon te maken.

Mooie ontwikkeling

We zijn blij dat we de kap vrije ruimteligger tot een succes gemaakt hebben. Ook ProRail is erg tevreden met de ontwikkeling. In de toekomst hopen we meer mooie idee├źn zoals deze van Gerold tot een succes te realiseren!