Zoeken

Eerste donatie Stichting Gered Gereedschap

De eerste aanhangers met oud en defect gereedschap zijn door medewerkers van VolkerRail Alkmaar overhandigd aan Stichting Gered Gereedschap. Het initiatief om dit project te steunen kwam van een van onze clusterleider in Alkmaar. Inmiddels staan op de locaties in Utrecht en Deventer ook containers waarin oud en defect gereedschap gedeponeerd wordt.    

Donatie Gered Gereedschap.jpg

Voor scholen en startende ondernemers

Stichting Gered Gereedschap knapt afgedankt gereedschap op en stuurt dit in kant en klare pakketten naar scholen en startende ondernemers in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Het gereedschap wordt gebruikt bij bijvoorbeeld timmeropleidingen en opleidingen voor fietsen- en kleermakers.

 

Voor veel scholen en ondernemers in ontwikkelingslanden is kwalitatief goed gereedschap niet aanwezig of onbetaalbaar. Voor het leren of uitoefenen van een vak als metaalbewerker, kleermaker, automonteur, loodgieter of elektricien is goed gereedschap essentieel. Stichting Gered Gereedschap wil mensen helpen een zelfstandig bestaan op te bouwen en levert daarom, op aanvraag, gereedschappen en machines voor onderwijs en productiewerk.

 

Het mes snijdt aan twee kanten

Naast dat er een goede bestemming voor oud en defect gereedschap gevonden is, heeft VolkerRail hiermee ook de mogelijkheid om dit gereedschap op een verantwoordelijke wijze af te voeren.

Donatie Gered Gereedschap.jpg