Zoeken

Succesvolle samenwerking VolkerRail, ETS Spoor en Vossloh!

Samen tot de optimale werkmethode komen voor het vervangen van wissels. Dat was het gemeenschappelijke doel van ETS Spoor, VolkerRail en Vossloh voor dit project. Drie toonaangevende spelers op de Nederlandse markt die de handen ineenslaan en het proces van fabricage tot aan installatie van wissels onder de loep nemen.

Door drie disciplines met verschillende expertise bij elkaar te brengen, konden processen van A tot Z op elkaar worden afgestemd. Het uitwisselen van kennis en ervaring was daarbij cruciaal en de samenwerking mondde al snel uit in concrete plannen voor een pilot. Een succes, weten we inmiddels. Eind februari hebben de partijen voor het eerst een levering gerealiseerd volgens de nieuwe methodiek voor een project in Arnhem.

 

Wat houdt de nieuwe werkwijze in? De wissels worden zoveel mogelijk voorgemonteerd en in de grootst mogelijke delen vanuit de Vossloh fabriek geleverd. Daarna worden ze per spoor getransporteerd naar de werkplek, waar ze als één geheel vanaf de wagons direct op de juiste plek worden gelegd (plug & play). Een goede planning is cruciaal, in combinatie met de juiste werkmethode en materieel.

 

Dankzij de voorgemonteerde wissels van hoogwaardige kwaliteit, zijn er op de bouwplaats minder handelingen nodig. De efficiënte aanpak voor transport en montage zorgen voor kortere ombouwtijden en minder verstoringen in het traject. Er kunnen meer wissels worden vervangen in minder tijd, waardoor de kwaliteit van het spoor op korte termijn verbetert en daarmee ook het reizigerscomfort toeneemt.

 

Het proces wordt naar aanleiding van de pilot geëvalueerd en verder geoptimaliseerd. De komende periode staan er nog meer leveringen gepland waarbij deze nieuwe methodiek zal worden toegepast. Wij kunnen nu al spreken van een succesvolle introductie en zien uit naar het vervolg.