Zoeken

VolkerRail scoort opnieuw hoog en behoudt trede 4 op de Veiligheidsladder

Met overtuiging heeft VolkerRail voor het vierde jaar op rij trede vier op de Veiligheidsladder behouden. Op het gebied van veiligheid zijn ook in het afgelopen jaar weer forse stappen gemaakt. Dat toonde de audit aan die deze maand is uitgevoerd.

Grote betrokkenheid

De audit is uitgevoerd op verschillende werklocaties van VolkerRail. De auditoren waren onder de indruk van de stappen die we op het gebied van veiligheid het afgelopen jaar met elkaar gezet hebben. De betrokkenheid van onze medewerkers is groot en gericht op de juiste veiligheidshouding, zowel binnen als buiten. Het resultaat: een ruimschoots behaalde trede 4!

Deze uitslag maakt duidelijk dat we ons steeds bewuster worden van het belang van veilig werken. Veiligheid staat bij ons op 1. We werken veilig of we werken niet.

Bewust veilig handelen

De Veiligheidsladder is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in bedrijven te meten. Hierbij wordt de nadruk op de veiligheidscultuur gelegd. De Veiligheidsladder is bedoeld als maatregel om bedrijven en hun leveranciers te stimuleren om bewust veilig te werken. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn is in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede. De Veiligheidsladder is de basis van een certificatiesysteem voor verschillende sectoren.

Nadat het systeem aanvankelijk is ontwikkeld door ProRail, is het sinds 1 juli 2016 in beheer genomen door NEN. NEN is internationaal erkend als schemabeheerder en certificatieaudits worden uitgevoerd door onafhankelijke, geaccrediteerde certificerende instellingen (CI’s). Lees meer hierover op de site www.veiligheidsladder.org.