Zoeken

Vernieuwde Stumec voor het eerst in gebruik

In het weekend van 11 en 12 juli zijn bij de overwegvernieuwing in Geldermalsen voor het eerst door VolkerRail de nieuwe doorontwikkelde Geismar Stumec’s gebruikt. De aanleiding van deze doorontwikkeling van de traditionele Stumec’s ligt onder andere in het nare ongeval begin 2013 met een van de monteurs van VolkerRail. De monteur bleef bij het wisselen van de kop met zijn winterhandschoenen in het draaiende deel hangen, terwijl hij tegelijkertijd per ongeluk tegen de gashendel stootte. Het ongeval heeft VolkerRail de ogen geopend, het bestaande 'KMG park' was duidelijk toe aan een upgrade.

Meerjarig investeringstraject

Dit besef is door VolkerRail en VSM (Volker Stevin Materieel) omgezet in een meerjarig investeringstraject waarbij goed gekeken wordt naar nut en noodzaak van het klein mechanisch gereedschap (KMG). Hierbij spelen ook arbozaken als optimaliseren van het gewicht alsmede ergonomische verbetering een belangrijke rol. Uiteraard is begonnen met een opvolger te zoeken voor de Stumec. Onder leiding van een van onze technisch specialisten hebben vier monteurs  het afgelopen jaar een aantal maal diverse machines getest waarbij veiligheid en gebruiksgemak centraal stonden. Verschillende apparaten zijn door hun handen gegaan en uiteindelijk is de keuze gevallen op de Geismar Stumec. Doorslaggevend was het aantal ergonomische voordelen dat de Geismar Stumes biedt, zoals de instelbare bedieningshandel (zodat zowel kleine als grote bedieners met groter gemak de Stumec kunnen bedienen), het gebruiksgemak (onder andere de snelkoppeling, de grotere lamp, het instellen en afkunnen lezen van het moment) en de doorontwikkeling in gewicht en positionering van een vast hijsoog bovenop de machine. Omdat de ‘standaard’ Geismar niet aan alle wensen voldeed, is er aan Geismar een aantal verbeterverzoeken gedaan. Samen met een VSM collega heeft onze technisch specialist deze modificaties nauwgezet gevolgd.

 

VolkerRail is blij met de ontwikkeling en de uiteindelijk tot standkoming van de nieuwe Stumec. Met deze nieuwe krachten in ons assortiment worden aankomende jaren op een veilige en prettige manier heel veel kilometers spoor vernieuwd.