Zoeken

Volgende fase BBV Roosendaal gerealiseerd

In week 15 is wederom een fase van het project BBV Roosendaal met succes binnen de gestelde tijd gerealiseerd. BBV Roosendaal is een project waarbij VolkerRail zorgt voor een Bovenbouwvernieuwing en alle bijkomende werkzaamheden rondom Roosendaal. In de gerealiseerde fase heeft VolkerRail 6 wissels 1:9, 1200 meter spoor en een Strail overweg en de daarbij horende sein- en bovenleiding geplaatst. De wissels werden in week 13 en 14 geleverd. Deze werden dezelfde dag intern gelast zodat de wissels compleet door de Kirow Telescoopkraan binnen de gestelde tijd gelegd konden worden.

In dezelfde week kreeg de bouwplaats ook bezoek van een DNV auditor voor de jaarlijkse audit van ISO9001. De auditor was onder de indruk van de projectorganisatie, de gedegen voorbereiding en de uitvoering van de werkzaamheden. VolkerRail heeft de evenementen dan ook bijna zonder restpunten, binnen de gestelde tijd en budget gerealiseerd.

De volgende fase van het project start in week 20. Hierin zal VolkerRail in 72 uur een kruiswissel complex, een Engels wissel en een aantal sporen vernieuwen. Na het verwijderen van de oude sporen en wissels wordt een NGCE onderzoek verricht. Dit wordt gedaan om de aanwezigheid van afwerpmunitie uit te sluiten zodat de graafwerkzaamheden van het cunet veilig plaatsvinden.