Zoeken

VolkerRail aan de slag met Spoorboog Hoogeveen

VolkerRail gaat aan de slag met aanpassingen aan het spoor bij station Hoogeveen. Na een aanbesteding heeft opdrachtgever ProRail ons geselecteerd om de werkzaamheden uit te voeren. Hierdoor wordt een beter overstap voor reizigers in Groningen en Zwolle mogelijk gemaakt.

web_20210317-153549_sv2209.jpg

Aanleiding

In de spoorboog (bocht) bij Hoogeveen wordt tot 80 kilometer per uur door treinen afgeremd. Door het spoor aan beide kanten van het station aan te passen, wordt het straks mogelijk om op snelheid te blijven rijden en kan de dienstregeling verbeterd worden. Zo zorgen we voor een betere overstap voor reizigers in Groningen en Zwolle.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het verleggen van het spoor op verschillende locaties. Daarnaast worden een geluidscherm en raildempers geplaatst.

Planning

De komende tijd worden de werkzaamheden door VolkerRail voorbereid. Verwacht wordt dat de uitvoering na de zomer start en dat het werk in december 2022 wordt opgeleverd. Op bepaalde momenten in 2022 rijden geen treinen vanwege de werkzaamheden, lees hierover meer op de website van ProRail.