Zoeken

VolkerRail behaalt wederom niveau 5 op de CO2 -Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is een hulpmiddel voor organisaties om hun CO2 uitstoot en kosten te reduceren in de bedrijfsvoering. Het duurzaamheidsinstrument helpt VolkerRail om de CO2-reductie tijdens de bouw te organiseren, registreren en realiseren, wat bijdraagt aan de vermindering van onze CO2 -uitstoot. Deze uitstoot verminderen we onder andere door materiaal te hergebruiken, Bioblocks te gebruiken en gebruik te maken van het elektriciteitsnet in plaats van aggregaten.

Logo dus duurzaam.jpg

Om te bepalen op welk niveau een organisatie zich bevindt, wordt er een jaarlijkse audit gedaan. Hierbij wordt gefocust op de ambities, reductie, continu verbetering en participatie. VolkerRail kan met trots mededelen dat het wederom op niveau 5 is gecertificeerd. Dit betekent dat er niet alleen aan de slag gegaan wordt met de uitstoot van de eigen organisatie, maar er ook invloed wordt uitgeoefend op de uitstootreducering binnen de gehele keten.

Als duurzame spoorbouwer wordt er continu beziggehouden met de verbeteringen binnen de organisatie. Zo is VolkerRail dit jaar actief bezig met een eigen visiestuk op het gebied van duurzaamheid en een nieuw plan van aanpak om de CO2-uitstoot te verminderen. Zo wordt er samen voor een toekomstbestendige wereld gezorgd.

VolkerRail, dus duurzaam!