Zoeken

VolkerRail krijgt contractgebied Zee tot Zevenaar definitief gegund.

VolkerRail gaat vanaf 1 maart 2020 het dagelijkse spooronderhoud verzorgen voor contractgebied Zee tot Zevenaar. Het onderhoud gebeurt in opdracht van ProRail. Via de PGO-methode (Prestatie Gericht Onderhoud) is het contract aanbesteed. Het PGO-contract is opgebouwd middels een 3+1+1 constructie. Dit houdt in dat het in totaal zo’n vijf jaar mogelijk is om het onderhoud in dit gebied uit te voeren.

derde_spoor_zevenaar-duitse_grens.jpg

Zee tot Zevenaar is veruit het grootste onderhoudsgebied van Nederland. De voormalige Betuweroute maakt hier onderdeel van uit. Met ingang van 1 maart 2020 komt hier nog eens 10% van de scope bij waaronder de gehele Kijfhoek, het grootste emplacement van Nederland.

Contractgebied Zee tot Zevenaar is een uniek gebied omdat het voornamelijk gericht is op goederenvervoer. Daarnaast worden enkele bijzondere assets onderhouden zoals het seinwezensysteem Jade en 25kV.

Sinds 1 oktober 2013 werd het contractgebied al door VolkerRail onderhouden. In de tussentijd is een overbruggingscontract opgesteld. We zijn ontzettend verheugd met het nieuws dat we de komende jaren het Prestatie Gerichte Onderhoud in dit gebied mogen blijven uitvoeren.