Zoeken

VolkerRail maakt grote stap in veiligheid

Eerste spooraannemer op trede 4 Veiligheidsladder   VolkerRail (onderdeel van VolkerWessels) heeft als eerste trede 4 van de Veiligheidsladder bereikt. Met deze prestatie laat VolkerRail, als grootste spooraannemer van Nederland, zien dat veiligheid onbetwist op één staat bij het werk dat wordt gedaan.

Werken in de spoorbranche is niet zonder gevaar. Om een collectieve gedragsverandering te stimuleren heeft ProRail de Veiligheidsladder in het leven geroepen. De ladder verdeelt het veiligheidsbewustzijn en -gedrag over 5 treden. Hoe meer verantwoordelijkheid, reflectie en investeringen in veiligheid vanzelfsprekend onderdeel zijn van de organisatie, des te hoger de score.

 

Jan Vos, directeur VolkerRail: "Veiligheid mag nooit vanzelfsprekend zijn, dat begrijpen wij als geen ander. We geloven dat werken aan veiligheid zorgt voor verbetering van alles wat we doen en dus geen geld kost maar juist geld oplevert”.

Gezamenlijke prestatie

Om trede vier te bereiken is er binnen VolkerRail op alle afdelingen veel geïnvesteerd in houding en gedrag. Alleen door inzet van alle medewerkers is het mogelijk zo’n prestatie te leveren. Jan Vos: “Door al onze mensen is keihard gewerkt aan het bereiken van trede 4. Wij zijn erg trots op het feit dat wij als eerste in onze branche deze stap hebben gezet”. 

Beste werkgever

Medewerkers waarderen de investering die in het personeel wordt gedaan. Dat blijkt ook wel uit de uitslag van de Beste Werkgevers Award die deze week is uitgereikt. VolkerRail staat als enige spooraannemer in de top 100, op plek 12. De Beste Werkgevers Award van Nederland is een initiatief van Effectory in samenwerking met Intermediair.

 

http://www.effectory.nl/kennis/blog/complete-uitslag-beste-werkgevers-2015/