Zoeken

VolkerRail realiseert elektrificatie op emplacement Sloe

In opdracht van ProRail is VolkerRail de twee bundelsporen op het emplacement Sloe in Nieuwdorp aan het elektrificeren. Eind dit jaar kan er dus ook op dit emplacement elektrisch gereden worden en kunnen diesellocs ‘op stal’ blijven.

DJI_0642.JPG

Al ruim 80 palen en 16 balken geplaatst

Begin dit jaar is VolkerRail gestart met het plaatsen van verschillende typen fundaties, waaronder prefab fundaties (beton) en geboorde schroeffundaties (GSF). Afgelopen weekend werd vervolgens een groot deel van de draagconstructie geplaatst en zijn er een aantal lichtmasten verplaatst. Op dit moment zijn er ruim 80 palen neergezet en 16 balken opgehangen. Al deze werkzaamheden zijn gedaan met zeer gedreven aansturing vanuit verschillende afdelingen en bedrijfstakken en uitgevoerd door goed opgeleide monteurs en machinisten.

Vervolgwerkzaamheden Sloe

De komende weken zal VolkerRail de resterende draagconstructies plaatsen, zodat er vanaf mei nieuwe geleiders (bovenleiding) getrokken kunnen worden. Daarnaast zal er in samenwerking met onderaannemer Volker Stevin Kabelwerken Railinfra (VSKR) een nieuwe 10KV kabel van het onderstation in Sloe naar een voedingsstation in Borssele worden gelegd. Inclusief een nieuwe voedingskabel 1500V, die de nieuwe bovenleiding moet gaan voeden.

Meewerken aan energietransitie en verduurzaming

De doelstelling is om eind dit jaar een geëlektrificeerd emplacement over te dragen aan ProRail, zodat de eindgebruiker ook op dit deel van het emplacement elektrisch kan gaan rijden. Met dit project werkt VolkerRail mee aan energietransitie en verduurzaming van het Nederlandse spoornetwerk.

Een kijkje nemen achter de schermen op dit project? Bekijk de dronebeelden hier.