Zoeken

VolkerRail rondt spoedreparatie Willemspoortunnel af

VolkerRail heeft in opdracht van ProRail de spoedreparatie aan de Willemspoortunnel met succes afgerond. Op 28 januari werd door inspecteurs van ProRail geconstateerd dat de dwarsliggers van vier sporen doorbogen. Eén van de vier sporen was te slecht om verantwoord overheen te blijven rijden. Om die reden was een spoedreparatie vereist. Maandag om 14 uur is de dienstregeling weer hervat.

keyvisual.jpg

Na een inspectie van ProRail werd duidelijk dat een groot deel van de houten dwarsliggers in de Willemspoortunnel was doorgezakt. In de tunnelbuis, die ruim twee kilometer lang is, konden drie van de vier sporen in dienst blijven. Samen met ProRail ging VolkerRail aan de slag met een herstelplan, terwijl een groot deel van het treinverkeer over de overgebleven sporen kon blijven rijden.

De vervanging van het spoor stond voor dit najaar gepland. Inmiddels is een deel van dit werk in de afgelopen dagen uitgevoerd. Onze mensen werkten dag en nacht om het werk weer op tijd in dienst te krijgen op maandagochtend, maar door storm Ciara was dat niet altijd makkelijk. Ondanks de storm en het werken in een zeer krappe ruimte is de spoedreparatie goed afgerond. De overige werkzaamheden worden later dit jaar vervolgd.

Wil je meer weten over de werkzaamheden aan de Willemspoortunnel? Bekijk dan deze uitlegvideo van ProRail.

Met dank aan fotograaf Vincent Basler