Zoeken

VolkerRail start met onderhoud PGO’s Den Haag en Zee – Zevenaar

Met ingang van zondag 1 maart is VolkerRail gestart met de onderhoudswerkzaamheden van de contractgebieden PGO Den Haag en PGO Zee – Zevenaar. Vanaf heden zullen de teams van VolkerRail het dagelijkse preventieve en correctieve onderhoud gaan verzorgen in deze gebieden.

derde_spoor_zevenaar-duitse_grens.jpg

Voor PGO Den Haag zal VolkerRail de komende vijf jaar het onderhoud verzorgen, voor PGO Zee – Zevenaar is dit drie jaar. Op beide onderhoudsgebieden is enorm veel treinverkeer actief. Bovendien bevat Den Haag Centraal twee grote emplacementen: Den Haag Holland Spoor en Den Haag Centraal Station. Dit maakt het onderhoudsgebied zeer uniek.

Uitwisseling en efficiëntie

Kijkend naar de verdeling tussen PGO Den Haag en PGO Zee – Zevenaar wordt het mogelijk om diensten op het gebied van energievoorziening met elkaar te combineren. Daarnaast sluit PGO Den Haag geografisch gezien mooi aan op PGO Rotterdam, dat op dit moment eveneens onderdeel van de onderhoudsportefeuille van VolkerRail is. Voor het onderhoud kunnen de teams worden uitgewisseld, wat het werk stukken efficiënter maakt.

Projectleiders Martin Klop en Bob van der Waal: “Wij kijken ernaar uit om met onze teams het spoor in de beste conditie te houden. Dankzij een goede afstemming en een nauwe samenwerking zijn wij ervan overtuigd dat we zowel reizigersvervoer als goederenvervoer kunnen blijven vervolgen.”

We wensen onze teams veel succes met de werkzaamheden!