Zoeken

VolkerRail werkt samen met Gered Gereedschap

Wij kunnen vol trots mededelen dat VolkerRail met ingang van 1 november een samenwerking is aangegaan met stichting Gered Gereedschap. Gered Gereedschap steunt (leerling) vakmensen in ontwikkelingslanden met kennis, kunde en middelen. De juiste gereedschappen en machines, een gedegen vakopleiding en verdere begeleiding naar en op het werk zijn daar onderdeel van.

16528526209_578eb78726_o.jpg

De “overbodige” gereedschappen van VolkerRail worden ingezameld en direct aan Gered Gereedschap overgedragen. Vervolgens worden deze opgeknapt (indien nodig) en samengesteld tot gereedschapssets. Deze sets worden door Gered Gereedschap ingezet om het (technische) vakonderwijs in ontwikkelingslanden te versterken en ondernemerschap te stimuleren. Op die manier ondersteunt Gered Gereedschap elk jaar duizenden kansarme jongeren en geeft hen de mogelijkheid om een toekomst op te bouwen als bijvoorbeeld timmerman, metaalbewerker of elektromonteur.

Naast het inzamelen van gereedschap draagt VolkerRail ook financieel bij zodat het mogelijk is om het ingezamelde gereedschap op te knappen en te verzenden naar het Don Bosco Youth Technical Institute in Malawi. Maar je kunt zelf ook helpen! Duik thuis eens je schuur of kast in en kijk of je overtollige gereedschappen hebt. Je kunt deze direct inleveren bij een van de 385 inzamelpunten van Gered Gereedschap in Nederland. Een overzicht vind je op www.geredgereedschap.nl/inzamelpunten.

Samen maken we zo een beter bestaan mogelijk voor kansarme jongeren in Afrika!

Maak 't bij VolkerRail - Veiligheid en Vakmanschap in Zwolle
Bekijk video