Zoeken

VolkerRail werkt samen met OCG aan conservering Oosterscheldekering

Rijkswaterstaat Zeeland heeft het contract ‘Conservering Oosterscheldekering’ gegund aan de Oosterscheldekering Conservering Groep (OCG). VolkerRail is een samenwerking met OCG aangegaan. Het conserveringsdeel van het contract wordt uitgevoerd door een combinatie van de firma’s van den Enden en GSB. Het contract loopt 9 jaar, tot en met 2022.

Dit contract heeft de UAV GC vorm, waarbij Rijkswaterstaat op afstand opereert. VolkerRail voert de werkzaamheden volgens contracteisen uit en maakt dit vervolgens aantoonbaar aan Rijkswaterstaat. Het totale contract heeft een waarde van 45 miljoen euro. Het contractsdeel van VolkerRail heeft een waarde van meer dan 5 miljoen euro. VolkerRail kan de werkzaamheden goed combineren met een eerder verworven contract voor onderhoud aan de Oosterscheldekering.
 
De werkzaamheden voor VolkerRail bestaan onder andere uit het gereed maken van de technische installaties van de Oosterscheldekering. Ook het vervangen van de ducdalfen in de haven bij de Roompot en het vervangen van niet-functionele delen van de peilmeetstations behoren tot de werkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat OCG de conserveringswerkzaamheden kan uitvoeren. VolkerRail is erg trots met de gunning van dit contract op de Oosterscheldekering en is dan ook volop bezig met het inrichten van de contractvoorwaarden.