Zoeken

VolkerRailers volgen training ‘Veilig werken op hoogte en in besloten ruimten’

VolkerRail heeft naast onderhoudscontracten voor het spoor, steeds meer onderhoudscontracten voor bruggen, sluizen en viaducten. Tijdens het uitvoeren van deze contracten wordt veel op hoogte en in besloten ruimten gewerkt. Dit brengt risico's met zich mee. Om onveilige situaties in de toekomst te voorkomen heeft VolkerRail een maatwerktraining laten te ontwikkelen.

training veilig werken 1.jpg
training veilig werken 1.jpg

Elke discipline een afgestemd pakket valbeveiligingsmiddelen

De afgelopen maanden hebben ruim 100 VolkerRailers, die direct of indirect betrokken zijn bij werken op hoogte en in besloten ruimten, deze maatwerktraining gevolgd. In de training werd onder andere aandacht besteed aan het inschatten van risico's van valgevaar, het werken met valbeveiligingsmiddelen, het inspecteren en onderhouden van valbeveiliging, het redden vanuit besloten ruimten en gasmetingen. Omdat het werken aan een brug heel anders is dan het werken aan een gemaal of viaduct, is voor elke vakdiscipline een afgestemd pakket valbeveiligingsmiddelen beschikbaar.

 

Het praktijkgedeelte van de training vond plaats op de Van Brienenoordbrug in Rotterdam. Een van de bruggen waarvan VolkerRail het onderhoud verzorgd.

VolkerRail Veiligheidsprogramma

De training 'Veilig werken op hoogte en in besloten ruimten' is onderdeel van het VolkerRail Veiligheidprogramma.