Zoeken

Weekendwerkzaamheden nieuw opstelterrein Westhaven Amsterdam

In het Westelijk Havengebied van Amsterdam rijden dagelijks enkele tientallen goederentreinen, met cacao, steenkool of auto's als lading. In het weekeinde van week 28 reden deze treinen even niet aangezien er aan het naastliggende, nieuw te bouwen opstelterrein gewerkt werd. Tijdens deze treinvrije periode (TVP) is VolkerRail in opdracht van ProRail op diverse plekken op het traject aan het werk gegaan.

PHOTO-2022-07-16-06-13-58.jpg

Overwegplaten verwijderen
De Kabelweg was een voormalige overweg aan de Nieuwe Hemweg. Hier heeft de gemeente eerder dit jaar werkzaamheden uitgevoerd, zodat deze overweg niet meer in gebruik is. Daarmee konden dit weekend de overwegplaten van het voormalige fietspad uit het spoor verwijderd worden. Hierdoor ontstond voor Waternet ook direct ruimte om aan hun waterleiding te werken.

Bovenleidingsportalen, telecom en nieuw spoor
Naast het verwijderen van de overwegplaten, werden er tijdens deze TVP ook nog andere werkzaamheden verricht. Zo zijn op verschillende plaatsen nieuwe bovenleidingsportalen geplaatst en is er gewerkt aan de telecom. Ook werd er nieuw spoor aangelegd, wat op verschillende plekken op juiste hoogte is gebracht. Ondanks het warme weer zijn de werkzaamheden succesvol verlopen.