Zoeken
lelystad1.jpg

Lelystad

Lelystad Opstelterrein krijgt te maken met meer materieel, een drukkere dienstregeling en kortere servicetijden. Om dat allemaal in goede banen te leiden, moeten we de capaciteit van het terrein vergroten. Zodat NS de vele treinen snel en grondig kunnen schoonmaken, onderhouden en klaarzetten voor de volgende dag. De volgende herinrichtingsacties zijn gepland:

lelystad2.jpg

 

• Er komt ruimte voor 40 extra treinwagons. Daarmee komt het terrein op een totaal van 148 wagons.

• Er komen verlichte service- en inspectiepaden langs alle sporen (behalve de rangeersporen). Op deze manier kunnen de werkzaamheden, zoals inspectie en schoonmaakacties, gemakkelijk vanaf de paden plaatsvinden. Dit scheelt rangeerbewegingen van treinen.

• Er komt een uithaalmogelijkheid voor rangeerbewegingen via de sporen. Een uithaalmogelijkheid is extra spoor waarmee treinen of wagons even apart gezet kunnen worden en vervolgens weer aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

 

lelystad3.jpg

Begin 2019 is dit project aangenomen. Het project kenmerkt zich door de integraliteit en de vele disciplines die erbij komen kijken. Iedere discipline binnen VolkerRail heeft bij dit project en rol en daarnaast wordt er voor het kabelwerk samengewerkt met VSKR. Bijzonder aan dit project is dat er gewerkt wordt met de winkel open. Terwijl de treinen af en aan rijden om gereinigd en opgesteld te worden, zorgen wij tussendoor voor de verviervoudiging in omvang van de reinigingscapaciteit op het opstelterrein.

De opleverdatum van dit project is gepland op 7 april 2021.