Zoeken

Roompotsluis

De werkzaamheden die we bij VolkerRail uitvoeren reiken allang veel verder dan spoorwerkzaamheden alleen. Ook aan de waterkant kun je ons steeds vaker vinden.

Samenwerking

In samenwerking met Volker Staal en Funderingen (VSF) en Aquavia, twee werkmaatschappijen van VolkerWessels, werkt VolkerRail aan de Roompotsluis. De sluis bevindt zich in Zeeland en zal zowel aan de binnenhaven als aan de buitenhaven worden opgeknapt. De werkzaamheden aan de Roompotsluis vonden plaats van 6 juni tot en met 14 juli. 

Uitgebreid onderhoud

Werkzaamheden die worden uitgevoerd bestaan uit onder andere het vervangen van de remmingwerken. De remmingwerken, ook wel dukdalven genoemd, zijn de grote palen waar schepen tegenaan liggen voordat ze door de sluis varen. Deze worden verwijderd en er zullen nieuwe palen voor in de plaats komen. Daarnaast worden er grondwerkzaamheden en werkzaamheden aan de elektra uitgevoerd.

Als nieuw

Ook zal er een kabelvervanging plaatsvinden. Een deel van deze kabel bevindt zich in het talud. Deze zal open worden gegraven en dan worden er nieuwe mantelbuizen met nieuwe kabels ingelegd. Een deel van de kabel loopt door op de bodem van de haven. Deze zal eveneens vervangen worden. Dit wordt gedaan met behulp van duikers, die de te vervangen kabel met een lage drukspuit losspuiten van de bodem. Inmiddels ziet de Roompotsluis er weer als nieuw uit!